tastene for å skrive en biografi

tastene for å skrive en biografiEn biografi er et skriftlig dokument eller en bok som forteller om en person eller oppsummerer deres liv. Vanligvis biografier er skrevet om kjente, interessante eller viktige personer. Et sentralt poeng i å velge en person til å skrive om er at du har empati for dem. De fleste biografiene er skrevet i tredje person. Du må foreta målinger og intervjuer for å finne nok informasjon om den enkelte til å gjøre en god jobb. Skriv et interessant stykke, men ikke dikte.

Forskning

Finn ut alt du kan om den personen du skriver om. Du kan oppdage at det er sprekker i informasjon som kan overbevise deg til å minske omfanget av historien din. Alternativt, kan du oppdage ny og spennende informasjon om den personen som endrer hvordan du skriver en biografi. Marker unike egenskaper, utfordringer og prestasjoner. Pass på å sjekke fakta, og å merke hvor formodningen trer i historien din. Ta masse notater og skrive ned kildene for informasjonen for bibliografien din.

lage en disposisjon

Når du har alle notatene noterte ned og du vet mer om personen din, er det på tide å organisere denne informasjonen. Lag en oversikt over hvilke emner å dekke, og underoverskrifter av det som faller inn i disse kategoriene. Ikke bekymre deg hvis du har for få eller for mange emner. Du kan utdype eller kondensere som du skriver.

Fokus på Din Person

Når du kompilerer og skrive informasjon om emnet ditt, holde fokus på emnet du dekker. For eksempel, hvis du beskriver hvordan hun kom på jobb i sitt interessefelt, ikke bruke tid dekker hennes kolleger eller andre personer.

Lengde og Formål

Tenk på hva hensikten med biografi er. Hvis du skriver en biografi av leder for avdelingen din på et stort sykehus, kan du skrive om da han bestemte seg for å bli lege og finne ut banen og hindringer som han overvant å få hans nåværende posisjon. Fyll hullene med fakta som vil interessere den tiltenkte målgruppen, som jobber han holdt og prestasjoner underveis. Hvis du skriver en lengre biografisk bok, kan du utvide på mange flere sider av personens liv. Inkluder ting som hvordan han påvirket folk, som hans familie er og hva som påvirker drev ham til å lykkes.

Sette det sammen

Biografier er vanligvis i kronologisk rekkefølge. Men det er ingen regel som sier du må gjøre dette. En ofte interessant taktskifte består av starter teksten med en spennende prestasjon eller fakta om personen, og deretter tilbake sporing på hvordan hun kom til det punktet. Skriv i en engasjerende stil som gjør at leseren vil ha mer. Husk å avslutte hver seksjon med tilstrekkelig lukking.

Andre artikkelen

 • bokutgiver lover
 • morsomme fakta om science fiction
 • hvordan finne kulturelt-spesifikke barnebøker
 • Slik skriver du en kort fantasy historie
 • forlag for teen forfattere
 • hvordan gjøre en lydbok av manuskript
 • Hvordan forberede nanowrimo
 • cool skriftlig aktiviteter
 • hvordan å selge 500 ebøker
 • Slik skriver du ditt eget bilde historien på bøffel
 •