Slik skriver du en personlig memoarer

Slik skriver du en personlig memoarerDenne artikkelen hjelper forfattere forstå de grunnleggende komponentene i å skrive et minneord, som utvikling av en scene og avslørende karakter. Det gir også forfatteren forslag om å generere ideer
en
Mange mennesker tenker om å skrive en personlig memoarer på et tidspunkt i livet sitt. Men, noen faktisk gjør det. Skrive en memoarer kan virke skremmende, hvor begynner du? Det trenger ikke å være skremmende, skjønt. Skrive en memoarer bør være en feiring av livet ditt og hva du har lært av reflektere over det. Det kan være smertefullt å reflektere over visse erfaringer, men å skrive et minneord kan hjelpe deg til å arbeide gjennom at smerte og la det gå. En memoarer kan også hjelpe leserne lære av hva du har vært through. The nøkkelen til å skrive et minneord er å sette deg tilbake i det øyeblikket du skriver om. Tillat deg selv å oppleve tanker og følelser du skulle igjennom da. Det er viktig ikke å blokkere dem ut, i stedet la dem flyte. Vær ærlig med deg selv, som er nøkkelen. Ikke skriv hva du ønsker du tenkte, skrive ærlig, selv om det er flaut til tider. Leserne vil ikke ha en perfekt fortelleren, de ønsker en fortellerstemme de kan identifisere seg med. Hvis du synes altfor perfekte, vil de ikke tror deg, og de vil ikke ønske å lese videre. God skriftlig er drevet av karakterutvikling, og det narrative bør vise hvordan du har endret og vokst over tid.
To.
De andre karakterene i historien er en viktig del av det, også . For å fange deres individualitet, prøv å gjøre noen tegn skisser av journaling om alt du husker om disse tegnene. Du kan starte med mer abstrakte detaljer, skriver om hvordan et tegn er "snille" og "energisk," for eksempel, men prøv å få mer spesifikk, også. Hva er noen eksempler på disse atferd? På hvilke konkrete måter har denne personen endret seg over tid? Etter hvert som du får mer konkret i din erindringer og skrifter, vil tegnene komme over mer levende.
Tre.
Så, hvor du skal begynne? Memoarer kommer i alle former og størrelser. Noen er om en kortere periode, kretser rundt en kraftig hendelse, og hvordan forfatteren reagerte på det. Noen omfatte hele spennet av en persons liv. Hvis du ønsker å skrive om et bestemt tidspunkt i livet ditt, vet du kanskje hvor du vil begynne. Hvis du skriver din livshistorie, vil du sannsynligvis ønske å gjøre noen ide-generering øvelser. Freewriting er et grunnleggende verktøy som enhver forfatter skal være komfortabel med å bruke. Begynn med et tema-et minne, scene eller karakter-og bare skrive. Ingen begrensninger, ingen grenser, bortsett fra at du ikke la din blyant slutter å bevege seg. Det er greit å få off topic, fordi poenget med freewriting er å hjelpe deg å generere nye ideer. Skriv i femten eller tjue minutter, eller lenger hvis du ønsker, og deretter se hva du har kommet opp med. Hvilke tanker har du lyst å utforske videre? Kanskje du husket en scene fra barndommen din som du har glemt, og minnet er så gripende at du ønsker å inkludere det i din selvbiografi. En annen nyttig måte å generere ideer og bestemme hva som skal inkluderes i memoarer din er å lage en liste. Det er lik freewriting i at du bare liste alle scener, hendelser og folk som skiller seg ut i minnet ditt. Jo mer du gjør dette, jo mer du husker. Hold notepad hendig, fordi hele neste dagene vil du utvilsomt huske mer. Hold et åpent sinn om hva du kan skrive om, bare la ideene flyte. Så gjør noen freewriting om de som skiller seg ut til deg mest
4
Gå tilbake til en scene,. . Lukk øynene og forestill deg selv der. Hva vil du se, lukte, høre, smake eller berøring? Jo mer detaljerte og konkrete beskrivelsen, jo mer levende blir det for leseren. Du kan ikke vite om hva du husker er helt riktig; minnet ofte fyller i detaljer som egentlig ikke var der. Det gjør ikke mye rolle, om det føles sant. Så lenge du er tro mot deg selv, de andre personene, og hendelsene som fant sted, spiller det ingen rolle om du fyller i noen av de mindre detaljer som du ikke husker. Bare sørg for at de mesh godt med den følelsen du får fra minnet. For eksempel, kanskje du tenker på dine besteforeldres loftet, og du ikke husker det du hørte i bakgrunnen på den spesielle dagen. Men kjenner du din bestemor elsket å høre på Mozart. Hvis lyden av Mozart spille svakt fra nede mesh med følelsen minnet gir deg, la Mozart spille.
Fem.
I dine freewriting og selvrefleksjon, hva mønstrene du ser i din livet? Til syvende og sist, bør en memoarer ikke være et sett av løst koblet opplevelser, det skal vise en reise der du endrer fra en opplevelse til den neste. Vi har alle mange historier i våre liv, men å passe til din skriver i en bok, må du tenke på hvilken historie du skal fortelle. Det er lik en roman, som har et tema (eller flere) og viser stigende action, et klimaks og som regel minst noen oppløsning kretser rundt det temaet. Ofte gjør temaet ikke fram før et utkast er nesten ferdig, eller enda senere, så du trenger ikke å bekymre deg for å pålegge et tema om arbeidet. Du bør imidlertid være klar over, at det er noe som vil vokse fra å skrive, og i mellomtiden, bør du tenke på hvordan hendelsene du kan skrive om forholder seg til hverandre. For eksempel, etter å ha generert og utforske ulike ideer, kan en forfatter velger å skrive om hennes forhold til sin far og hvordan det påvirket hennes forhold til menn, eller en forfatter kan fokusere på sine erfaringer som innvandrer, og hvordan de formet mønster av hans livet. En annen forfatter kan fokusere på hvordan hun måtte overvinne fordommer gjennom hele sitt liv. Ulike mønstre kan (og vanligvis gjør) dukke opp i noen stykke skrive, men nøkkelen er å vise hvordan de påvirker deg gjennom hele tidsperioden av historien, snarere enn å skrive korte snutter frakoblet.
6.
Senere, når du er ferdig med et utkast eller gjort en god bit av fremgang med det, kan du utvikle en overbevisende innledning som pent rammer din fortelling. Din historie trenger ikke være kronologisk, selvfølgelig, slik at innføringen kan være om en hendelse som skjer midtveis i fortellingen, eller selv på slutten. Lee Gutkind drøfter hvordan å ramme en historie i "The Art of Creative Sakprosa. " Han påpeker at enkelte forfattere, og en rekke filmer som "Forrest Gump," ramme narrative med en scene som begynner og slutter historien. Når denne scenen er på et viktig punkt i konflikt eller løsning, gjør det leseren lese videre, sier han, som fører dem rett inn i handlingen. Ved å lese mye memoarer, vil du kunne avgjøre hva slags struktur som fungerer for deg.
7.
Som du skriver, bør du arbeide i personlig refleksjon med fortelling. Du utvilsomt har innsikt nå som du ikke har i den tidsperioden du skriver om, og de bør falle naturlig inn i skriving. Se på Annie Dillard's "Pilgrim på Tinker Creek" eller "The Snow Leopard" av Peter Matthiessen for eksempler på hvordan dette kan gjøres. Legg også merke til hvordan beskrivelsene av scenene er vevd sammen med karakterutvikling, noe som driver handlingen. Når alle disse elementene arbeider sammen, forbedre de hverandre og gjør skriving mer spennende. Et første utkast til en selvbiografi vil være langt fra ferdig, så du bør ikke bekymre deg alt være perfekt, men når du revidere, kan du se etter måter å gjøre dette. Les andres memoarer for å se hva som fungerer eller ikke virker.

Andre artikkelen

 • hvordan bli en publisert forfatter
 • hvordan å lære av avvisning bokstaver
 • hvordan du får en memoarer litterær agent
 • hvordan pitch en bok hendelse
 • Slik skriver du en couplet
 • hvordan du kan spare penger på kokebøker
 • Slik skriver du en profesjonell bokanmeldelse
 • Slik skriver fiksjon eller memoarer hjelp lagdeling
 • hvor å utgi en bok med tegning gåter
 • Hvordan velge barna bøker for Harry Potter fans
 •