Slik starter du en kritikk gruppe

Slik starter du en kritikk gruppeSom du ønsker å bli en bedre forfatter, ikke glem kritikk grupper. Bøker og blader kan bare få deg så langt. Å vokse som en forfatter, du trenger input av andre-du trenger konstruktiv kritikk. Kritikk grupper er fantastiske steder å omgås med andre forfattere, å bygge nettverk med potensielle arbeidsgivere, og å vokse som forfattere. De tilbyr upartisk, ikke-dømmende hjelp for dine arbeider pågår

Du trenger:. .
Annonser
Medlemskapssøknad.
Vedtekter.
Taushetserklæring.
Kritikk regneark.


en.
Bestem deg for en sjanger. Den beste kritikken gruppen er en der medlemmene alle deler en felles-og at fellestrekk er den sjangeren som du skriver. Hvis du planlegger å fokusere mesteparten av det du skriver om barnebøker, så din kritikk gruppe bør bestå av forfattere av barnebøker-både Wannabes og veteraner. Hvis du derimot har tenkt deg til å fokusere de fleste skriver på bedriftskunder-som i copywriting-deretter din kritikk gruppe bør bestå av dem som er spesialister på copywriting.
to.
Finn en møteplass. Velg et sted som er lett å komme til, har rikelig med parkeringsplasser, og tilbyr et rolig sted å arbeide, et sted uten avbrytelser. Mens det er helt akseptabelt å møte en skriftlig kollega på en kafé eller restaurant, disse er ikke de beste stedene for å holde møter som innebærer å plukke fra hverandre av ens arbeid. Velg å utnytte møterommet av et kontorbygg, en bokhandel, et bibliotek, eller hjemme.
Tre.
Plasser annonser for å finne medlemmer. Kritikk grupper er bare så god som medlemmene i gruppen. Hvis du ikke kjenner mange forfattere i ditt område, annonsere. Plasser en annonse i lokalavisen, på bibliotekets oppslagstavler, og på lokale høyskoler. Din reklame bør inneholde navnet på kritikk gruppen, sjangeren som du skriver, datoen på første møte, og kontaktinformasjon. Hvis du mener at alle medlemmene skulle intervjuet og tatt opp i gruppen, gi opplysninger om hvor du kan skaffe en søknad om medlemskap.
fire.
Opprett en medlemskapssøknad. Et medlemskap programmet hjelper deg å luke ut uønskede-de som ikke er alvorlig om håndverket sitt eller ikke har tid til å vie til både å motta og gi tilbakemelding. Hvis møteplass krever en avgifspliktig, inkludering av en medlemsavgift på programmet vil hjelpe betale for at gebyr.
Fem.
Skriv gruppe vedtekter. Vedtekter er regler og forskrifter er utformet for å gjøre kritikk gruppen kjøre jevnere. Din vedtektene beskytte medlemmer fra igler som regner med kritikk av deres verk, men ikke gi kritikk i retur. De vil også hindre unødvendig krangling og såre følelser. Din vedtekter kan være så enkelt eller så komplisert som du vil, bare sørg for at de klart oppgi hva du forventer fra hvert medlem.
6.
Skrive en avtale om konfidensialitet. En taushetserklæring bør være skrevet av hvert medlem av gruppen. Det bør fremgå at medlemmene ikke får lov til å dele noe som ble diskutert i møter med medlemmer utenfor møtene. Det bør også si at hvert medlem erkjenner at verk laget av medlemmer av gruppen tilhører medlemmene av gruppen og kan ikke benyttes av andre medlemmer av gruppene. Med andre ord, er plagiat og tyveri ikke tillatt.
7.
Lag kritikk regneark. Disse regnearkene skal hjelpe hvert medlem temmelig kritikk andres verk. Det kan være en enkel sjekkliste for å sikre at visse regler blir fulgt, kan det være et poeng system, eller det kan være en blanding av ting, inkludert lyspunkter for mer detaljerte observasjoner. Poenget er å sørge for at alle bruker regneark, slik at den samme mengden arbeid går inn i hver kritikk.
8.
Hold ditt første møte. Under ditt første møte, har hvert medlem presentere ham eller henne selv. Snakk om tidligere skriftlig erfaringer, publiserte arbeider, skrive mål, og hvor du ser gruppen ledet.

Tips og advarsler


 • Hold et åpent sinn. Kritikkene kan være vanskelig å svelge til tider. Å holde et åpent sinn vil tillate deg å høre ting du trenger for å gjøre deg til en bedre forfatter.
 • Ikke ta kritikken personlig. Du er i gruppen å vokse og lære, ikke bevise din gyldighet. Tar kritikken personlig kunne forårsake mye motgang og ødelegge gruppen.
 • Andre artikkelen

 • hvordan finne en litterær agent online
 • hvordan du kan publisere dine egne bøker gratis
 • Hvordan fortelle om en barnebok fiksjon litterære agent er en svindel
 • hvordan du bruker omvendt psykologi
 • hvordan å være en god eHow forfatter
 • Slik opphavsrett en bok
 • hvordan du skriver flashbacks i et tween bok
 • hvordan å selge roman
 • Slik skriver en tunge twister
 • hvordan du får en roman utgitt
 •