hvordan å avansere tema i en historie

hvordan å avansere tema i en historieTema er et viktig element til historiefortelling. Det tar en historie utenfor sitt plot eller karakterer og skaper noe mer dyptgripende og tilfredsstillende for leserne. Tema er hjertet og sjelen i historien din. De fleste forfattere vet ikke hva temaet handler om i historien sin før etter at de har skrevet det. Når hun er funnet det ut, virker forfatteren på manuskriptet igjen for å fremme eller forbedre sine temaer
en.
Hva er historien om? En flott måte å avansere temaet i fiksjonen er å finne ut hva den underliggende innsatsen om i historien din. Tema er ikke handlingen, men er mye mer abstrakt og går til hjertet av hva historien egentlig dreier seg om. For eksempel temaet i en historie om en familie som overvinner tragedier kan være om kraften i kjærlighet til å overvinne motgang.
To.
Bruk elementer i skjønnlitteraturen --- dialog, metaforer, lignelser, for symbolikk, setting, osv. --- forhånd tema. For eksempel, i eksempelet ovenfor, kan en familie quilt arv gjennom generasjoner symboliserer historien tema. Familien kjemper for å redde sitt hjem kan bli et plott som øker temaet også. Cynthia Ozick, for eksempel i hennes novelle "The Shawl," brukte et sjal til å symbolisere menneskets umenneskelighet til mann i hennes fortelling om holocaust. Velg noen av disse elementene nøye og tillate dem å ta opp de underliggende temaene i historien din.
Tre.
Vær diskré, spesielt ved bruk av dialog for å fremme historien tema. Du ønsker ikke å figurene dine til å si direkte hva som skal subtextual. Noen ganger er temaene er tydelig nok. Hvis historien er om gode kontra det onde, så har figurene dine si så mye vil være overkill. Men noen temaer er så subtil at du kan komme unna med det. Men igjen, være subtile. Bruk undertekst. Hvis du bruker metaforer, lignelser, eller symboler for å representere historien tema, også bruke spissfindighet. I eksempelet ovenfor, et lappeteppe på familiens kjøkken veggen som sier "En familie som ber sammen, holder sammen" vil treffe leserne i hodet med en hammer (ikke med mindre du har tenkt å være ironisk eller humoristisk) . Vær fantasifull. Bruk uventede eller uvanlige elementer for å formidle historien tema.
Fire.
Dramatisere temaet gjennom følelser. Leserne ønsker og forventer å bli flyttet når du leser en historie, så ta historien tema gjennom følelser er en flott måte å avansere den i historien din. I Ozick novelle, hører sjalet til en ung jente som bruker den til å holde varmen som hun og hennes familie blir tvunget til en marsj til en konsentrasjonsleir i døden av vinteren. Når jenta dør, symboliserer sjalet den magre beskyttelse mot en kald, gold, og onde verden, skaper en kraftig emosjonell respons i leseren. Sette mot i din fiktive elementer --- symbolisme, metaforer, plot, karakterer --- sterke og mektige følelser som vil direkte nøkkelen inn i historien tema.
Fem.
Dramatisere tema gjennom handling. For eksempel, i eksempelet til den sliter familien, har medlemmer fungerer i og reagere på situasjoner som tvinger dem til å beskytte og forsvare hellighet av deres familie. Familien kunne stikke sammen for å bekjempe foreclosure av hjemmet sitt og fortsette å holde sammen selv etter at de er hjemløse. Vis hvordan de overvinne motgang og fortsette å opprettholde sin familiær obligasjoner. Et annet eksempel: Star Wars filmene var om gode kontra det onde. Hvert av tegnene opptrådt på en måte som avanserte temaet:. Luke Skywalker forlate sitt hjem planet for å kjempe mot den onde imperiet, eller Anakin Skywalker miste sin egen kamp mot den mørke siden

Andre artikkelen

 • hvordan å skrive naturlig dialog i fiction-historier
 • hvordan du får spøkelseshistorie publisert
 • hvordan finne en novelle marked
 • hvordan bli urbane bokklubbene og få gratis bøker
 • hvordan å lese elizabeth biskop
 • hvordan å lage en vane å skrive
 • hvordan du refererer til en rapport
 • hvordan du skriver science fiction for tweens
 • Slik skriver du en vinnende bok pressemelding
 • hvordan å spille inn en cd
 •