hvordan å avgjøre fra hvilket punkt-til-visning for å skrive en historie

hvordan å avgjøre fra hvilket punkt-til-visning for å skrive en historieJeg vil begynne med å si at point-of-view er ikke alltid en klar beslutning når du er i planleggingsfasen av en novelle eller roman. Det er noe du må vurdere men før du skriver din første utkast til å unngå å måtte endre retninger midtveis i arbeidet

trenger Du:
Behovet for å velge et point-of-view for å skrive en novelle eller roman .


en.
Spør deg selv, "Hvor er kamera i My Story?"
Jeg var trent i hovedsak i TV-sendinger skriftlig i motsetning til tradisjonell litteratur, men stor fiction historier deler mange likheter på tvers av forskjellige formater. For å gjøre dette nummeret av point-of-view klarere for deg, forestille din historie som et TV-program eller film.
Vil vi se historien helt gjennom hovedpersonens øyne (første-person) , eller gjennom en ekstern kamera som følger hovedpersonen og andre rundt (tredje-person)?
Hva som fungerer for "Forest Gump" (etter den samme karakteren gjennom hans øyne) kan ikke fungere for "24" (hvor kameraet er vekslende fra Jack Bauer til andre tegn, som fører til større spenning). . Mentalt må du spille ut hvilke point-of-view vil fungere best for historien din
I mitt sci-fi romaner, jeg bruker en hybrid av de to: flere første-person perspektiv for å viser den samme historien gjennom ulike poeng-of-view. Kombinert, alle første-person regnskapet gir leserne det store bildet hvor normalt et tredjepersons perspektiv ville ha fordelen. Dette er mer komplisert og tok noen ekstra forberedelser i begynnelsen, men jeg liker til slutt resultater.
To.
Tenke litt på hva som må åpenbart i Story

Med tar en beslutning mellom tredje-person allvitende (du vet de tanker av alle tegn) og tredje-person begrenset (vet ett tegn tanker), kan det må være basert på hva du vil avslørt. Er det en vri eller overraskelse til historien som vil bli redusert i betydning dersom leseren allerede vet det kommer?
Det finnes også andre ganger når du har leseren vet noe annen karakter ikke kan føre til konflikt -. . forårsaker leseren til å snu sidene i uvisshet
3
Hvis du er usikker, gjør et utvalg av de ulike punktene-of-view og se hvilken som ser ut til å strømme best for deg-det er tider når det ikke er en rett eller galt svar, hvor avgjørelsen faller på dine preferanser og stil som forfatter.

Andre artikkelen

 • hvordan å lese elisabetansk poesi
 • hvordan å skrive en kokebok forslag
 • hvordan de skal beskytte skriftlig ideer og historier
 • hvordan finne ut om noe er opphavsrettslig beskyttet
 • hvordan å studere og analysere litteratur
 • hvordan finne bøker med sitater
 • hvordan du bruker feministisk litterær kritikk
 • hvordan du blir en kopi redaktør i en bok selskap
 • hvordan sette opp en tidsplan for en førskole klasserom
 • hvordan å bli forfatter i bolig
 •