hvordan å bruke humor i fiksjon

hvordan å bruke humor i fiksjonDet vanskeligste å skrive er humor. Det er slik en subjektiv ting, det er morsomt å en person kanskje ikke morsomt for noen andre. Og likevel er vi alle kondisjonert til å le av noe vi finner morsomt eller bare ren tullete og absurd. Enten det er en regelrett komedie eller en seriøs, litterær roman, kan humor adresse reelle situasjoner, finner det absurde i det moderne liv eller fortelle oss noe om den menneskelige erfaring som er universelt anerkjent. Det vil også komme leserne smålo. Her er noen tips du kan bruke til å bringe morsomme å fiction din
en.
Ta en alvorlig situasjon, og gjør det absurd. Finn noe i den situasjonen som kan være minelagt for humor. Alle humor oppstår ut av alvorlige situasjoner. For eksempel kan figuren din være å ha en affære med sin sjef's kone. Han og sjefen kone har boltre en rask i leiligheten hennes mens hennes mann er borte på business, men mens de ennå er i sengen, sjefen uventet kommer hjem. Din karakter blir tvunget til å klatre ut av vinduet balkongen splitter naken å gjemme seg for sjefen. Tvers over gaten, ser en nabo figuren din skjelver på balkongen avsatsen, mener he'sa Peeping Tom og kaller politiet. Selv om denne situasjonen kan være en alvorlig sak for din karakter, kan situasjonen i seg selv være morsomt fordi figuren din er satt i en absurd dilemma.
To.
Lag figurer som reagerer på absurde situasjoner med humor eller vidd. Ta en titt på filmen "Tootsie. "Når Dustin Hoffman er tegnet begynner kle seg i drag for en rolle i en såpeopera, de andre personene rundt ham svare ham på morsomme måter. I en scene, mens Hoffman's karakter er øvd på såpe , spør seriens produsent en av direktørene hvor langt han kan trekke kameraet tilbake for å gjøre Hoffman ser mer attraktive. Direktøren svarer, "Hva med Cleveland?" Den linjen er morsomt fordi det spiller på det publikum som allerede vet: grunnen Hoffman er ikke en attraktiv kvinne er fordi han er virkelig en mann. Humoren i filmen kommer ut av karakterenes svar på sine absurde premiss.
Tre.
Selv om du skriver en seriøs, litterær fortelling, bruke humor til å lysne det opp. Tegn kan reagere på alvorlige situasjoner med vidd og humor, akkurat som virkelige mennesker gjør. For eksempel kan karakteren være døende av kreft. Alle andre rundt ham er nedtrykt og deprimert om situasjonen, men figuren din kan ansiktet hans nært forestående død med vidd som mestring mekanisme. Eller kanskje figuren din går gjennom en bitter skilsmisse, og får vite at hans kone har tatt opp med den mye yngre tennis instruktør på Country Club. Din karakter kan knekke vitser om hans kone og tennis instruktøren som en måte å takle avvisning. Uansett, kan humor brukes for å ikke bare lette opp alvoret i historien din, men også å få frem det absurde situasjoner figurene dine befinner seg i.
fire.
Opprett en historie som er en parodi. En parodi som gjør narr av et annet kunstnerisk arbeid eller stilen til en artist for humoristisk effekt. For eksempel var det "Airplane" filmer parodier av "Airport" katastrofen filmer som var populære på 1970-tallet. En parodi kan ta en seriøs arbeid og fremheve det absurde eller klisjeer i den. Ta en historie eller forfatter du liker og skrive en parodi på det.
Fem.
Satire er humor som tar en alvorlig sak (si, krig) og gjør narr av det absurde i det. Joseph Hellers "Catch-22," for eksempel, er en satire om krig og militæret. M * A * S * H, likeledes er en satire som miner det samme territorium. Disse verkene satirize de virkelige spørsmålene om krig og død på måter som tvinger publikum og lesere å se hvor absurd og latterlig våre svar på disse spørsmålene kan noen ganger være. Ta et problem som du er interessert i, som politikk, miljøvern, helsesektoren eller self-help industrien, se på hvordan vårt samfunn svarer på disse spørsmålene, og skrive en satire om det.

Andre artikkelen

 • hvordan å delta på en anime expo
 • hvordan å studere Poes "The Tell-Tale Heart"
 • hvordan å tolke dikt
 • hvordan å formatere et manuskript til en standard bok
 • hvordan bli gratis romantikk bokklubber
 • hvordan finne bøker om å bygge roboter
 • hvordan å utvide en disposisjon til en roman
 • hvordan å skrive haiku for det engelske språket
 • hvordan du finner en utsolgt tegneserie på utsalgsprisen
 • hvordan du skriver fiktive nekrolog
 •