hvordan å forbedre dine observasjon ferdigheter for å skrive

hvordan å forbedre dine observasjon ferdigheter for å skriveSatser du ikke visste du hadde å være en levetid student av menneskelig atferd for å bli forfatter av noe evne, gjorde du?
Vel, du gjør, så bli vant til det. Hvis du er en forfatter av en stripe, det er akkurat det du er. Fordi, hvis du ikke er, vil dine bidrag bli gammel, kjedelig, og klimprer bort på en note. Enten du er en fiksjon forfatter, journalist, tekstforfatter eller en kombinasjon eller disiplin du må studere mennesker.
Du ønsker å rote rundt i deres sinn. Hva gjør tick dem? Observere deres handlinger. Hvordan flytter de? Hvordan snakker de (aksenter? Tale hindring? Altfor høyt eller myk?) Med gester eller uten. Deres størrelse, deres holdninger, deres måte, sine følelser og tankeprosesser. Alt det betyr noe for deg.
Og dette er grunnen

Du trenger:
Ditt fem sanser
. En måte å ta notater.
En subtil, in-the-bakgrunnen måte.


en.
Hvis du skriver for å selge (copywriting og reklame), må du forstå psykologien til mennesker og hva som motiverer dem til å kjøpe et produkt framfor et annet.
Hvis du strever etter å være en journalist da er du også kommuniserer fakta og hjelpe leseren å forstå hva som gjør andre tick.
Fiction er en annen rase helt. Det er stedet der du må ikke bare forstå hva som gjør tegnene du lage merker, men å formidle til leseren sin essens.
Forstå enhver forfatter må være (og er) en student av den menneskelige tilstand (og avhengig av hva du skriver, kanskje av dyret tilstanden i tillegg).
Som en seriøs forfatter målet ditt er å gjøre dine ord synge. Å bruke dem til å fengsle leseren til det formålet, og ende du bruke den. Skrivingen din må infunderes med sannhet og virkelighet til å gi den liv. Den beste måten å fange lesernes interesse er å forstå dem.
Så, fra denne tid må du sette dine sanser i høy beredskap. Du må trene deg å alltid være lydhør for hva som skjer rundt deg og å lære av det.
To.
Her er et par hint om hva du skal gjøre for å utvikle denne ferdigheten . For det første, ta en ekskursjon. Gå sted offentlig. Hang ut på en bussholdeplass. Gå til bassenget. (Hopp biblioteket for nå, mens det kan havna noen interessante karakterer, det er bare for søren stille for nybegynnere. ) Gå til en sports spill eller besøke et kasino i Vegas (med mindre du er under 21, selvfølgelig).
Mens du gjør dette, minn deg selv hvorfor du er der. Du er en observatør av mennesker.
Tre.
Ok, tune inn Lytt til aksenter. Se for hvordan folk bærer seg selv. Slå ørene til biter av samtalen (dette er egentlig ikke evesdropping. . . Vel kanskje det er, men i alle tilfelle, ta hensyn). Du vil lære hva som motiverer folk, hva de er sinte om, hva de lengter etter. Det er utrolig at ting folk utslippet i offentlig på restauranter, spill, eller bare gå på fortauet.
Relater det du observerer og lærer til dine egne erfaringer og følelser og snart vil du få en bedre, mer komplett følelse for mennesker. Din egen art. Pass på å ta notater av høytidsdager. Deres stemmer, ord og fysiske attributter. Skrive dem ned hjelper til å innpode dem inn i din egen bevissthet. Du kan aldri bruke notatene ordrett for noe, men det handler om å skrive den ned sement ideer og observasjoner i tankene dine.
Fire.
Gjør denne øvelsen bevisst et par ganger og du vil bli overrasket over hvor raskt hjernen låtene i og fortsetter å følge den praksis uansett hvor du går, uansett hva du gjør.
Derfra kan du skape levende, puste karakterer med virkelige følelser og virkelige quirks for fiksjon din. Du vil få en bedre ta på skriveopplæring bruksanvisninger som virkelige mennesker faktisk vil forstå. Og du får et verktøy du kan bruke når du skriver reklame kopi som vil tillate deg å snakke direkte til kjøper publikum.
Så gå ut der og studere folk (og natur for den saks skyld). Med et åpent sinn og en livlig nysgjerrighet, vil du bli overrasket over den positive effekten det har på å skrive.

Tips og advarsler


 • Du vet hva du 're der ute å gjøre, men resten av verden trenger ikke å vite. Fade inn i bakgrunnen.
 • Hold en notatblokk hendig, notere inntrykk.
 • Velg store sammenkomster, eller bare sitte på en benk i parken eller på en buss og se verden gå forbi.
 • Ikke bli invovled med noe eller noen du observerer, ingen kommentarer eller observasjoner høyt!
 • Ikke vær redd for å la tankene vandre, kan du komme opp med en god karakter idé akkurat der.
 • Andre artikkelen

 • Slik skriver du en Tanka dikt
 • Slik skriver du som lege Seuss
 • hvordan gjøre avisen poesi
 • hvordan finne en bok å lese
 • hvordan du skriver en abstrakt for å skrive en bok
 • hvordan å vise og fortelle i fiksjon
 • Slik skriver du ved hjelp av cut-up teknikk
 • hvordan å skrive troverdig afrikansk-amerikaner tegn
 • hvordan du rengjør en bil batteri
 • hvordan å publisere print on demand
 •