hvordan å revidere et verk av fiksjon

hvordan å revidere et verk av fiksjonDu er ferdig som manuskript og sette den bort. Nå er det på tide å revidere den, men hvor du skal begynne? Revidere eller redigere et manuskript er det virkelige arbeidet med å skrive, fordi det er der du bruke håndverket til å skape et enhetlig verk av fiksjon. Revidere en manuskript kan ta to, tre eller flere utkast før du er fornøyd med det endelige produktet. Det tar tid og flid
en
lese manuskriptet. Gjør korrekturlesing markerer på veien om du må, men fokusere på det arbeidet som helhet. Dette er din første lese etter å sette det bort, så du bør være nærmer deg manuskript med friske øyne. Som helhet, virker det?
To.
Mark hva du liker eller ikke liker i manuskriptet. Disse kan omfatte alt fra et flott punktum (eller ikke så bra setning) til en deskriptiv passasje til dialog, etc. Hva tror du er spesielt sterk i stykket? Hva tror du er svak? Hvis du ikke stoler på din egen dømmekraft her, har en venn eller et familiemedlem lese manuskriptet og få hans mening. En annen måte å få en objektiv mening er å workshop stykket. Slå opp lokale workshops du kan bli med hvis du ikke tilhører en allerede.
Tre.
Ta en titt på større problemer i manuskriptet. Dette er de svakeste punktene i historien. Hva virker ikke her og hvorfor? Dette kan være begynnelsen på historien, det pacing eller plotting, dialog, karakterutvikling, scener, narrative beskrivelser, etc. Rework uansett ikke klikker seg for deg. Finn måter å gjøre det arbeidet. Hvis problemet er dialog, skjerpe dialog og gjøre den ring sant. Hvis det er noe større, for eksempel plotte eller karakterutvikling, må du kanskje revidere hele manuskriptet. Det er helt greit. Dersom selve historien er sterk, så det vil overleve denne typen revisjon. Men noen ganger, kanskje selve historien ikke fungerer. I så fall, må du bestemme om du skal blings hele greia, eller se på historien fra en annen vinkel. For eksempel vil du kanskje fortelle historien fra en helt annen synsvinkel. Uansett hva du velger, gjør de valg som er riktige for historien din.
Fire.
Når du har gjort de nødvendige vedtak for å revidere historien, redigere det andre utkastet. Være grusom. Det kan være passasjer i historien din som du absolutt elsker, men passer ikke i fortellingen (kanskje det bremser ned pacing). Slash som passasje. Igjen, gjør bare det som er best for historien som helhet. Noen ganger det betyr å være grusom mot manuskriptet, men til slutt hva du vil ha er et stykke arbeid som har en samlende effekt.
fem.
Når du har gjort alle de nødvendige redigering valg, skrive.
6.
Når du er ferdig med det andre utkastet, lese det igjen. Det kan være andre ting i manuskriptet som fortsatt ikke fungerer eller at du ikke slo an i første rereading. Det er helt greit. Som jeg nevnte tidligere, vil du skrive dette utkastet så mange ganger som nødvendig for å få det riktig. Fortsett prosessen med rereading, redigering, revidere, og skrive til historien din er akkurat slik du trenger den å være.
7.
nå, korrekturlese for feil. Dette inkluderer setningsstruktur, grammatiske feil, skrivefeil, osv. Fjern unødvendige adjektiver, adverb, eller alliterations. Mens revidere ditt manuskript, kan du løse disse problemene tidlig i prosessen. Men siden dette er den enkleste delen av revisjonen, kan det være lurt å holde ut på denne delen til sist, mens du fokuserer på de mer alvorlige saker av manuskriptet.
8.
Lese igjen . Gjøre eventuelle endringer som fortsatt må gjøres med manuskriptet. Selvfølgelig er ingenting perfekt, og det vil komme til et punkt når man må legge bort redigering pennen og la manuskriptet stå. Det tar mye tvang, men en overarbeidet manuskript vil vise. Igjen, hva er best for historien som helhet.

Andre artikkelen

 • hvordan finne en alvisk navn
 • hvordan du oppretter en skurk for et tween roman
 • hvordan du bruker et postkort til å skrive en historie
 • hvordan du kan spare penger på kokebøker
 • hvor å putte en sakprosa bok forslag sammen
 • hvordan å plotte en roman
 • hvordan du får gratis bøker i ti trinn
 • hvordan å leie en lyd-bok på nettet
 • hvordan de skal beskytte papiret bokomslag
 • Slik skriver du en spennende åpning
 •