hvordan å skrive en biografi

hvordan å skrive en biografiMange velger å skrive en biografi fordi de ønsker å være i stand til forskning og lære mer om en fascinerende person. Andre mennesker har en skoleoppgave å skrive en biografi. I det ene av disse tilfellene, er det retningslinjer om hva som bør inngå i en biografi å gjøre bildet av personen så klart som mulig
en.
Velg en måte som skildrer personens liv. Noen biografier er en fullstendig oversikt over en persons liv, begynner med fødselen og fortsetter inntil deres død eller i dag. Andre biografier omfatter bare en bestemt tidsperiode i personens liv. Fremdeles andre biografier akkurat touch på hva en person betyr for en bevegelse, en årsak eller historie noe. Når du definerer omfanget av biografien din, kan du begynne å sette sammen historien.
To.
Samle tørre detaljene. En biografi bør ha minst noen navn og datoer, selv om det er lite kjent om personen. Du bør inkludere plassere personen ble født og den datoen, hvis kjent, så vel som stedet de døde, og datoen for dødsfallet. De største prestasjonene i personens liv bør nevnes, selv om de har gjort, ikke er en del av historien du forteller. Store prestasjoner er en del av hvem en person er og hvorfor den personen er relevant.
Tre.
Sett sammen de mer interessante detaljer om personen. Disse kan ikke finnes på de samme stedene er de tørre fakta. Se i ukonvensjonelle steder som ville ha interessante, lite kjent informasjon om personen. Tenk om de spørsmålene du ønsker å vite om personen og finne ut av det der at informasjonen ville bli. Hvis personen er levende eller nylig avdøde, kan du kanskje til å spørre folk som kjente ham.
Fire.
Skriv om omstendighetene som omga denne personen. De fleste biografier inkluderer noen opplysninger om personens familie, venner og omstendighetene som formet hans eller hennes liv. Disse kan gå langt i å hjelpe folk til å forstå hvorfor personen viste seg som han gjorde.
Fem.
Get beskrivende. Selv om du har bilder å gå sammen med biografien din, holde beskriver scenen på en måte som vil gjøre leserne føler at de er der. Ved slutten av biografien, bør folk føler at de kjente den personen, eller i hvert fall ut som de kunne klart bilde han for å gjøre de tingene han gjorde.
6.
Nevn at måter som den personen endret ting rundt ham. Det kan være i en stor, tydelig måte, eller det kan være i en mye mer subtil måte. Hvert liv har noen innvirkning på de rundt den. I biografien du skriver, finne så mange måter som du kan at personen etterlot seg en arv.
7.
Ta vare på dine kilder til informasjon for en bibliografi.

Andre artikkelen

 • hvordan du selv publisere tegneserier
 • hvordan å få boken utgitt gratis
 • hvordan å analysere novellen plot
 • Slik skriver du en god eHow artikkel
 • hvordan man skal fremme en første bok
 • hvordan gjøre lesing morsomt for et barn
 • hvordan å utvikle en tomt til en science fiction-historie
 • hvordan å lese poesi
 • hvordan du setter pris på magisk realisme i litteraturen
 • hvordan å skrive poesi
 •