hvordan du redigerer et manuskript

hvordan du redigerer et manuskriptMange uerfarne forfattere tror deres arbeid er gyllen, helt ned til hver setning, ord og komma. Dette er forfattere som får sjelden publisert. Grunnen? Hvis hvert ord er gyllen, hvordan kan noen bli kuttet? Resultatet har en tendens til å være en overdrevet manuskript av "mørk og stormfull natt" variasjon. Du kan unngå dette problemet ved å redigere alvorlig-om manuskriptet ble skrevet av deg eller noen andre-og gjør ordene virkelig gylne. Det tar guts til å virkelig redigere et manuskript, men det er forskjellen mellom god skriftlig og nytelsessyke skriving.
en
Se på noe manuskript som om du aldri har sett det før, om du, en venn. eller familiemedlem, eller en fremmed skrev det. Plukk den opp og tenke: "Dette er en bok jeg kan lese. Er det verdt min tid? "
To.
Begynn å lese. Hvis du kommer til side tre og kan ikke huske side én, finnes det en problem. Mest sannsynlig det gjorde ikke ta deg. Dette kan bli løst. Les videre. Start med line redigering. Dette er prosessen hvor du redigerer setninger og paragrafer uten nødvendigvis å se det "store bildet" av historien.
tre.
Start på jakt etter noe ord som kan bli kuttet. For eksempel: "Han trodde første periode brukte han ville være bra, og han ville være planlegger å ha flere ting som kvinnen fortalte ham at han bør ha i sin besittelse. " Hva med: " , han trodde den første perioden han tilbrakte ville være bra. Han ville tenkt å ha flere ting kvinnen ba ham å ha. "Begge sier de samme tingene, men det første bruker ekstra og meningsløse ord.
Fire.
Hold beskrivelse, men ikke hold for mye. "Den grønne tabellen luktet ammoniakk" kan være bedre enn "The grønne bordet hadde en antiseptisk lukt, lukten av et sykehus eller en vaktmester skapet. " Det kommer an, Men, om hva historien behov. Betyr det trenger atmosfære? Er forfatteren foreshadowing det kalde, antiseptisk følelsen av et sykehus eller likhuset for senere bruk? Hvis ja, hold deg til den andre versjonen.
Fem.
Kutt alle klisjeene. Klisjeer, med mindre de har en vri, la leseren til å gå på autopilot, og egentlig ikke lese ordene. Hvis vi ser ordene, "Til hver handling, det er en lik og motsatt reaksjon," vi vet hva resten av setningen kommer til å være ved "det er. " Hvis vi ser, "For hver handling, det er en lik og motsatt kritikk," det stopper oss og gjør oss ta varsel.
6.
Cut alle byråkratiske ord, enten de er reelle ord eller ikke. "Ballen er urørlig sier akkurat det samme som" Ballen er ubevegelig. "Ordet" dag "er overflødig. Ja, det er et ord "penger", men det er aldri en grunn til å bruke den. "Money" er nok ganske godt. "Politiet observerte den kriminelle går inn i banken" er klarere som "Police offiserer så kriminelle inn i banken. " Se for misbruk av tegnsetting. For eksempel når du skriver "Pink Floyd medlemmer ut sitt beste album på 1970-tallet," det er ingen grunn til å bruke en apostrof. Når du skriver "1970's" Atom Heart Mother "av Pink Floyd er et merkelig album," apostrof er nødvendig.
7.
Nå gå tilbake til begynnelsen av manuskriptet og starte på nytt. Denne gangen, leste for historie, kontinuitet og klarhet. Hvis begynnelsen er uke, finne en sterk del av boken, flytte den til begynnelsen og så gå bakover om nødvendig for å fange opp historien. Det er den andre eller tredje lese hvor du vil redigere historien snarere enn ordene.

Tips og advarsler


 • Det kan ta fem eller flere grundige leser for virkelig få en god redigere på et manuskript.
 • Det er bedre å sette redaksjonelle notater i manuskriptet har forfatteren re-skrive enn å omskrive andres arbeid. Du kan endre en annens stil.
 • Vær grundig i redigering. Det er den eneste måten å komme til kjernen av boken og gjør det godt.
 • være forsiktig med en forfatter, spesielt en nybegynner, vanligvis vil ikke hjelpe personen skrive bedre.
 • Andre artikkelen

 • hvordan å bli inspirert til å skrive en roman
 • hvordan du redigerer et manuskript
 • hvordan gjøre lesing morsomt for et barn
 • Slik skriver du fan fiction
 • hvordan filen din data i historisk forskning
 • hvordan å fikse tittelen på forsiden av en jPod
 • hvordan finne bestille samtaler i ditt område
 • hvordan å skrive et mysterium roman
 • hvordan man skal nærme Iliaden
 • hvordan finne skannede historiske bøker på google.com
 •