hvordan du starter en novelle

hvordan du starter en novelleDen vanskeligste delen av en historie er begynnelsen. Det er der du kroken på leserne, og holde dem ønske mer. Det er viktig å skrive en begynnelse som vil interessere leserne og få dem stille spørsmål om karakterene eller handlingen. Leserne har ikke tålmodighet til å lese en historie som har en kjedelig begynnelse. Uansett, sørg for at starten får en god start og kroker leserne inn i historien din
en.
Begynn i midten. Dette kan høres merkelig ut (hvorfor begynner etter at historien allerede har startet?), Men alle store novelle alltid begynner i medias res, eller midt i handlingen. Hva betyr det egentlig? Begynn historien på det punktet når konflikten begynner å boble. For eksempel, hvis du skriver en historie om et ekteskap som er på vei mot skilsmisse, begynner historien like begge figurene har gitt opp forholdet. De kan ikke innrømme det til hverandre eller til seg selv, men det er tydelig --- gjennom figurs dialog eller handlinger --- at ekteskapet er dømt. Du kan bruke flashbacks til å vise hvordan personene har kommet til dette punktet, eller hva deres ekteskap var som i begynnelsen, men en effektiv novelle vil alltid begynne like innsatsen har blitt økt.
To.

Opprett en krok. En krok i en novelle fungerer på samme måte en krok i en sang fanger lytterens oppmerksomhet. Det er en måte å fengsle leserne. Dette må skje tidlig i historien. Hvis historien starter i en kjedelig eller uinteressant måte, så leseren vil føle noe behov for å fortsette å lese. En krok kan være en stor første punktum eller en spennende idé. For eksempel, i Franz Kafkas "The Metamorphosis," begynner han: «En morgen, som Gregor Samsa er å våkne opp fra engstelige drømmer, oppdaget han at i sengen hadde han blitt endret inn i en kjempestor verminous bug. "Denne setningen fanger virkelig leserens oppmerksomhet og gjør ham ønsker å finne ut mer. En annen krok er å skape en begynnelse som vil ha leserne stille spørsmål. Et annet eksempel kan være: "Jennifer satt i hennes parti kjole, venter på mannen skal komme hjem. "Denne setningen begs spørsmålene: hvorfor er Jennifer i en fest kjole og hvorfor er hun venter på sin mann? Disse spørsmålene vil intriger din leser nok til å fortsette å lese.
Tre.
Sett opp eller forbilde historien er konflikten umiddelbart. Det trenger ikke å være i første setning eller første ledd, men la leserne vet hva de grunnleggende konflikten i historien din vil bli. Du kan forbilde på denne konflikten, for eksempel gjennom karakterens ønsker eller personlighet. I Raymond Carver's "Cathedral," konflikten mellom fortelleren og den blinde mannen som kommer til å besøke ham og hans kone, er satt opp nesten umiddelbart i første ledd: "Han var ingen jeg kjente. Og han var blind plaget meg. "Konflikten er bebudet her basert på fortelleren egne fordommer. Leseren får en følelse av hva som er ledet i fortellingen når den blinde mannen kommer.
Fire.
Bygge på den første setningen. Ta det til neste nivå. Du har hektet leseren, nå opprettholder sin interesse med hver setning. Du kan gjøre dette ved å svare på lesernes innledende spørsmål eller du kan opprette en aura av mystikk som holder seg gjennom mye av historien. Kafka forklarer ikke hvordan Gregor Samsa blir en bug, men opprettholde det absurde i situasjonen ved å ta opp den svært reelle komplikasjoner Samsa nye situasjon har på seg selv og sin familie. Dette gjør at leserne lurer på hva som vil skje med Samsa og hvordan han vil takle å være et insekt.
Fem.
Lag spennende figurer og presentere dem på spennende måter. Kafkas "The Metamorphosis" er et godt eksempel på dette. I Joyce Carol Oates er "Hvor går du, hvor har du vært, sier hun beskriver sin rollefigur Connie som dette:" Hun var femten, og hun hadde en rask nervøs giggling vane craning henne i nakken å titte inn i speil, eller kontroll av andre menneskers ansikt for å sørge for at hun var i orden. "Dette er bare den andre setningen i historien, og allerede Oates har satt opp en interessant karakter som gjør leserne ønsker å vite mer om henne.

Andre artikkelen

 • hvordan du skal gå grønt på bokpublisering
 • hvordan gjøre tegneseriefigurer
 • hvordan du velger et forfattere ’konferanse
 • hvordan du gjør din mellom bestille en side Turner
 • hvordan å gi en roman rytme
 • hvordan pitch en bok hendelse
 • hvordan å lese skrekkhistorier
 • hvordan planlegge en blogg bok tour
 • hvordan spille Eragon på psp
 • hvordan å analysere novellen karakterisering
 •